Artiesten die in het West-Vlaams zingen

Er zijn tal van West-Vlaamse artiesten. Maar er zijn er maar enkele die ook echt in het West-Vlaams zingen zoals Willem Vermandere en Flip Kowlier.

Flip Kowlier

Vooral hiphop en rap typeren de muziek van 't Hof van Commerce. Een zotte bende vol West-Vlaams gerijmde teksten.

Willem Vermandere
De muziek van Willem Vermandere sluit het meest aan bij kleinkunst.

't Westvlams Gemiengeld Vintekoor
Dit is een Brugs koor bestaande uit 14 mannen die in het West-Vlaams zingen.

Preute Leute
Een West-Vlaamse rockband, bestaande uit 2 artiesten, waarvan de zanger, Sebastien Dewaele, en gitarist ook meespeeld in de tv-serie Eigen Kweek en tal van andere tv-series en films.

Het Zesde Metaal
Dit is één van de nieuwste bands die in het West-Vlaams zingt.

Johny Turbo
Johny is een Kortrijkse volkszangen. Zijn bekendste liedje is wellicht 'Slekke'. Meer van Johny Turbo op wikipedia

G Goran
In West-Vlaanderen werdt G Goran uit Geluwe bekent door zijn alternatieve tekst, zeg maar parodie, van het liedje 'Drank & Drugs' door Lil' Kleine & Ronnie Flex. Het liedje kreeg dan ook een West-Vlaamse getinte titel 'Pret & Roapn'. De tekst gaat als volgt: Oj e bitje wilt
chilln' in minnen hof, kom gerust ollemoale mor ki of, want ik en pret en roapn, ik en pret en roapn.'. Voor de niet West-Vlamingen even vertalen: prei en rapen. Het YouTube filmpje werd al duizenden keren bekeken. Door deze plaat werdt G Goran dus bekent en mocht deze autistische jongen voor het eerst optreden in Bar Mondial, vlak naast het station van Geluwe voor zo'n 600 fans. Het was er een overrompeling. G Goran was al veel eerder bezig met muziek. Voorheen poste deze West-Vlaamse rapper al enkele filmpjes op YouTube maar telkens zonder al te veel succes (zo'n 150 hits), tot de dag dat 'Pret & Roapn' uitkwam. Zo heeft hij heeft een aantal YouTube filmpjes met de titels: 'De Moestuin', 'De Tomaten Soep', 'Fauna & Flora bij Famiflora', 'Bezoek aan Bellewaerde', 'Nacht van de Leffe', en nog veel meer. Telkens opent en eindigt hij zijn filmpjes met de slagzinnen 'Check et ut' en 'Fuck ol de haters'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten